10/03/2017 lifebyiris 0Comment

Oeeeps.. De laatste tijd is het een beetje een chaos wat betreft mijn blog. Dit komt door mijn nieuwe site, veel veranderingen, een weekje vakantie en eventjes wat meer behoefte aan het vaker ‘offline’ zijn. Vandaar dat deze keer mijn hoogtepunten van zowel de maand januari als februari zijn. Maar hé, dubbel zoveel hoogtepunten dus! En ook deze maanden beleefde ik weer genoeg leuks. Zo ging ik ontbijten bij Blender, lunchen bij Fortuyn, Anne&Max en Mica en dineren bij Spirit, Parels en mijn lieve moeder. Daarnaast ontving ik onwijs leuke foodpost van Lola Quinoa en Magioni en had ik weer twee gezellige events, namelijk een bloggerslunch bij Quinta Verde in Den Haag en de Proefparade van Mr. Goodiebag in het Hilton hotel in Rotterdam.

Eten buiten de deur

FORTUYN
SPIRIT


Als ik op zaterdag eens vrij ben vind ik het altijd heerlijk om op  over de markt te struinen en lekker allerlei vers fruit en verse groenten in te slaan. En aangezien mijn vriend aan het werk was in de stad, leek het ons gezellig om even samen te gaan lunchen. Dus dat deden we bij Fortuyn en we hebben er heerlijk gegeten. Ik koos voor een dagsoepje en mijn vriend ging voor een clubsandwich en het was allebei erg lekker! Dus na even lekker genoten te hebben waren we weer opgeladen voor de rest van de middag.
Woehoe ik ben echt onwijs fan van Spirit want ik heb er in Rotterdam twee keer zó ontzettend lekker gegeten. Dus toen ik hoorde dat er ook een vestiging in Amsterdam was geopend, wilde ik hier natuurlijk graag eens heen. Amsterdam is namelijk qua reistijd stukke beter te doen dan Rotterdam, dus samen met een vriendin ging ik op een doordeweekse dag lekker avondeten bij Spirit en mjum wat hebben we weer genoten. Geweldig hoe groot het aanbod van vega(n) eten is bij Spirit en het is echt allemaal zó smaakvol!

BLENDER

Bij Blender kom ik echt maandelijks, gewoon omdat ik het zo’n fijn plekje vind om te zitten en ik echt fan ben van hun ontbijtjes. De havermout maken ze echt zo ontzettend lekker, dus daar kom ik graag regelmatig voor terug! Ook hebben ze voor een vriendin voor mij die glutenvrij eet meerdere opties, dus dat is hartstikke fijn.

ANNE&MAX

Anne&Max heb ik echt weer helemaal herontdekt! Ik vind het een hele fijne plek om te ontbijten, te lunchen of langs te gaan voor een goede kop koffie. Het eten vind ik er altijd heel lekker, de sfeer is goed en voor zowel mensen die vega(n) als glutenvrij eten is er voldoende keuze!

PARELS

Ik hecht niet zoveel waarde aan valentijnsdag, maar toch leek het mij wel een leuk idee om gezellig met mijn vriend uiteten te gaan op 14 februari. Dus dan deden we dan ook. Ik had gereserveerd bij Parels en we hebben daar een hele fijne avond gehad. We hebben genoten van een 3 gangen menu en hebben allebei heerlijk zitten smikkelen. Vegan eten was niet echt mogelijk, maar vegetarisch was geen probleem, dus dat was fijn!

MICA
GEZELLIG BIJ MOEDERLIEF

Als je trekt hebt in een verwen ontbijtje of een lekker taartje moet je echt eens langs gaan bij Mica! Ik ben echt fan van dit rustige tentje want YUM wat zijn hun wafels lekker en ook de taartjes zijn ontzettend smaakvol en ook nog eens vegan. En natuurlijk kan een goede kop koffie daar niet bij ontbreken!
Ik vond het zo lief dat mijn moeder speciaal voor mij een geheel vegan friendly avondmaal had gemaakt, dat ik toch wel vond dat ze een plekje op mijn blog verdiende. En dit ‘gerecht’ bewijst ook maar weer dat veganistisch eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en/of extra tijd hoeft te kosten, maar wel gewoon ontzettend lekker en simpel kan zijn! We hebben namelijk samen gezellig genoten van de geroerbakte spinazie met pijnboompitten, falafel, gewokte champignons met ui en knolselderijpuree. 

Foodpost

LOLA QUINOA

Ik ben echt fan van quinoa, ik vind het namelijk ontzettend lekker en het is ook nog eens hartstikke gezond. Vooral als je veganistisch eet is quinoa een goede toevoeging aan je dagelijkse eetpatroon omdat het een veelzijdige eiwitbron is. Quinoa bevat namelijk alle 9 essentiële aminozuren en die heeft je lijf hard nodig. Met de 2 quinoa varianten van Lola Quinoa maakte ik 3 recepten, 1 ontbijtrecept, 1 lunch/dinerrecept en 1 tussendoortje. Mijn gehele blog over Lola Quinoa inclusief de 3 recepten vind je hier.

MAGIONI

Everybody loves pizza, right? Nou ik in ieder geval wel! En aangezien ik af en toe na een lange dag werken geen zin meer heb om heel uitgebreid in de keuken te staan, maar wel trek heb in iets ‘redelijk’ voedzaams, grijp ik regelmatig naar een groentepizza van Magioni. IDEAAL! Magioni verkoopt op dit moment twee soorten pizzabodems, de bloemkoolbodem en de bietenbodem. Persoonlijk vind ik de bloemkoolbodem het lekkerst en ik was dan ook onwijs blij dat ik de bloemkoolbodem in de brievenbus kreeg van Magioni. En dit keer kreeg ik niet alleen de pizzabodems, maar ook nog andere producten waar Magioni zelf fan van is. En niet alleen Magioni is fan van Maza Hoemoes, Vivera kipstuckjes, Lola Quinoa en Mister Kitchens fruitspread, maar ik ook! Dus dat kwam even goed uit hihi en ik heb dan ook heerlijk zitten smikkelen van de producten! En sinds ik de Magioni pizzabodems heb ontdekt, liggen ze eigenlijk altijd wel standaard in mijn vriezer. Zo weet ik dat ik altijd (in geval van nood) kan krijgen naar een makkelijk avondmaal wat toch nog enigszins gezond is en veel minder slechte voedingswaarden bevat dan een ‘echte’ pizza!

Events

LUNCH BIJ QUINTA VERDE

Yay eindelijk was het zo ver, ik kon langs bij de lunchroom van Eline. Ik was er al wel eens geweest toen het nog Baklust was, maar nog niet nu het Quinta Verde is en wauw wat doet Eline het goed! De gerechten waren echt zó ontzettend lekker en alles was ook nog eens veganistisch. Super goed dat Eline dit doet, zonder daar heel erg de nadruk op te leggen. Dit doet zij namelijk ‘expres’, zodat veganistisch eten niet ‘een ding’ wordt, maar juist meer ‘normaal’. En die gedachte vind ik heel sterk. Nadine (van Sisters about Food) en Lotta (van Healthy Life Lab) hadden dit event georganiseerd omdat Eline het zelf ontzettend druk heeft met haar zaak, maar het was echt hartstikke gezellig met iedereen en ik vond het heel leuk om eindelijk eens langs geweest te zijn!

DE PROEFPARADE VAN MR. GOODIEBAG

Door Mr. Goodiebag was ik uitgenodigd voor de Proefparade 2017 in het Hilton hotel in Rotterdam en wauw wat was dit een prachtige lokatie! De Proefparade was erop gericht dat (nieuwe) merken hun producten mochten promoten en stonden hierbij meer dan open voor feedback. Het was ontzettend leuk om nieuwe producten te proeven en de gedachte gang achter nieuwe voedingsmiddelen te horen. Ze proefde ik o.a. een vegan magnum van Professor Grunschnabel, dronk ik het nieuwe H41 biertje van Heineken en testte ik verschillende producten van TerraSana.

Ik had Aafke uitgenodigd om met mij mee te gaan en op het event zelf kwamen we ook nog Isaura, Gisele, Sam en Guido tegen, dus dat was hartstikke gezellig! De Proefparade was echt een heel goed georganiseerd event en iedereen ging absoluut niet met lege handen naar huis. Bij iedere stand kon je je goodiebag vullen met een product van het merk dat er stond, zodat je thuis ook nog kon genieten van het nieuwe product. Het was dus zeker een geslaagde zondag!

Zo, dat waren de hoogtepunten van januari en februari alweer! Het waren leuke maanden, met veel lekker eten, genoeg gezelligheid en leuke dingen! Ik ben benieuwd wat jij ervan vond, dus laat mij dit vooral weten! Dit kan via Instagram, Facebook of natuurlijk gewoon via een comment hieronder. 

 Liefs, Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *