11/01/2017 lifebyiris 0Comment

December is voor vrijwel iedereen een drukke maand. Veel feestdagen, veel familiebezoekjes, veel borrels etc. etc. Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk, maar soms ook wel een beetje veel! Dus ook voor mij was het een maand met een volle agenda en naast alle leuke afspraken moest er ook nog gewoon gewerkt worden. Maar gelukkig zat december natuurlijk ook weer vol met hoogtepunten! Zo ging ik uiteten bij MarrakeZ en Rubens Burger, genoot ik van een lunch bij Meneer Frans en maakte ik allerlei heerlijke gerechtjes voor kerst. Ook ontving ik hele leuke en vooral uitgebreide foodpost van Alpro en werd ik verrast door Boho-Tiffin met twee onwijs mooie lunchboxen, waarvan ik er 1 mag weggeven! En om mezelf meer te verdiepen in foodfotografie en foodstyling, deed ik mee aan de foodfotografie en styling workshop van Simone’s Kitchen en Alexstyling. Ik heb dus weer genoeg leuks om weer te vertellen en te laten zien! Lees je mee?

Eten buiten de deur

MARRAKEZ

Zoals je wellicht kunt zien zijn dit (helaas) niet mijn eigen foto’s, maar de foto’s van de site van MarrakeZ. Dit omdat ik zelf niet in de gelegenheid was om goede foto’s te maken, maar ik wilde deze hotspot in Haarlem wel heel graag met jullie delen! MarrakeZ is namelijk een hele fijn plek waar je kan genieten van onder andere allerlei soorten koffie, losse theeën, taart, broodjes, bites en andere lekkernijen. Maar niet alleen dat, want van woensdag t/m zaterdag ontpopt Marrakez zich, zoals ze het zelf zo mooi zeggen, in een waar ‘1001 nacht’ sprookje met een heerlijke moderne Arabische avondkaart en bijpassende Marokkaanse wijnen. Ik heb samen met mijn vriend, Aafke en haar vriend dan ook een heerlijk avondje gehad toen we via de AH restaurantactie hier gingen eten en allerlei verschillende kleine hapjes van de kaart kregen. Ik ben dan ook echt gek op de mediterraanse keuken en ik echt graag bij MarrakeZ voor zowel ontbijt, lunch als diner!

RUBENS BURGER

Woehoe burgers, wat kan ik daar toch af en toe ontzettend van genieten! Voor mij wel altijd een vega(n) variant, aangezien ik geen vlees meer eet, maar mjum ik geloof dat iedereen een burger op z’n tijd wel kan waarderen. En dan zit je bij Rubens Burger in Haarlem hélemaal goed! Hier hebben ze een uitgebreide menukaart met allerlei verschillende (vega)burgers! En het leuke is dat Rubens Burger om de hoek zit bij Pathé en iedere dinsdag een ‘burgertje bios‘ deal heeft, wat onthoudt dat je voor maar €22,50 een burger, frietje, drankje én bioscoop kaartje koopt. Nou als dat geen top deal is! Mijn vriend en ik hebben hier dan ook zeker gebruikt van gemaakt en heerlijk zitten smikkelen. We hebben echt intens genoten van de goede burgers, de dikke frieten en de smaakvolle mayonaise! Dus zoals je wel zult begrijpen, deze burgerbar is zeker een must go als je in Haarlem bent en al helemaal op dinsdag, want dan kan je dus ook nog even lekker een filmpje kijken voor een prikkie!

MENEER FRANS

Als mensen aan mij vragen waar ze in Haarlem lekker kunnen lunchen, dan raad ik ze eigenlijk altijd gelijk Meneer Frans aan. Dit lunchtentje zit wellicht een beetje verstopt en net buiten de drukke winkelstraten, maar daarom vind ik Meneer Frans juist zo fijn. Het is er altijd gezellig druk, maar niet té druk en 9 van de 10 keer heb je altijd gewoon een plekje en hoef je niet te wachten. Maar het aller belangrijkste is natuurlijk het heerlijke eten wat ze bij Meneer Frans serveren. Ik ben echt dop op hun heerlijke creaties, grote porties en oog voor detail. De borden zijn altijd mooi opgemaakt, de service is goed en de sfeer is fijn. Ook hebben ze prachtige (zelfgemaakte!) taarten in de vitrine staan die je natuurijk stiekem ook echt even moet proeven als je er dan toch bent! En in de zomer is Meneer Frans al helemaal fijn, want dan kan je in de binnentuin heerlijk genieten van het prachtige weer en een verfrissend drankje.

KERST

Oké, de foto’s zijn vreselijk, maar zo lelijk als de foto’s zijn, zo lekker waren de gerechten/desserts die ik had gemaakt met kerst! De foto’s heb ik gewoon met mijn telefoon gemaakt en eigenlijk zijn het allemaal Snapchat foto’s. Dit omdat ik tijdens kerst niet echt bezig was met het perfect fotograferen van de gerechten, maar voornamelijk heb genoten van het uren in de keuken staan, het opsmikkelen en de gezelligheid om me heen. Maar omdat ik toch mijn ‘kerst creaties’ met jullie wilde delen, heb ik ze even voor jullie op een rijtje gezet. En zoals je in mijn blogpost over ‘tips voor kerstmenu inspiratie’ kunt lezen, haal ik mijn inspiratie voornamelijk van internet, tijdschriften en kookboeken.

Gevulde portobello’s met geitenkaas, walnoten en honing. Geïnspireerd door de vele varianten die je op internet kunt vinden.
Zoete aardappel samosa’s met homemade tzatziki dip uit het boek ‘Vegarevolutie’ van Lisa Steltenpool.
Pompoen bladerdeeg hapjes, geïnspireerd door De Groene Meisjes, maar met een eigen twist.

Fruittaart met Baileys en bitterkoekjes van Simone’s Kitchen.
Vegan lemon blueberry cheesecake uit het boek van Lisa Goes Vegan.
Kinder Bueno Cheesecake uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness.

Foodpost

BOHO-TIFFIN + !! WINACTIE !!

Woehoe, ook deze maand heb ik weer een !WINACTIE !! Zo leuk dat ik wéér iets mag weggeven en dat is dit keer een onwijs mooie lunchbox van Boho-Tiffin! Wellicht heb je deze vrolijke en handige lunchboxen al wel eens voorbij zien komen bij andere bloggers en/of Instagrammers of misschien zie je ze nu voor het eerst, maar ze zijn in ieder geval fantastisch en je steelt er gegarandeerd de show mee! Want waar iedereen tegenwoordig met saaie tupperware bakjes zijn gezonde lunch in meeneemt, kan jij voortaan stralen met deze prachtige fancy én super praktische Boho-Tiffin lunchbox! De lunchbox bestaat uit 3 lagen, zodat je 3 verschillende gerechtjes/ingrediënten mee kunt nemen en jezelf zo gemakkelijk kunt voorzien van een gezonde lunch of verantwoorde tussendoortjes. En met de handige sluiting weet je zeker dat de Boho-Tiffin niet open zal gaan in je tas! En om je lunchbox helemaal compleet je maken, krijg je er ook nog een handige ‘netbag’ bij! Dus nu wil jij natuurlijk graag weten hóé je mee kunt doen aan deze winactie en kans kunt maken op een fancy én praktische lunchbox van Boho-Tiffin! Mee doen is heel simpel:


– Like Boho-Tiffin op Instagram en/of Facebook!

– Reageer onder deze blogpost of onder mijn Instagrampost waarom jíj Boho-Tiffin lunchbox graag wilt winnen en/of verdiend!

– Volgende week donderdag 19 januari maak ik de winnaar bekend!


Nou easy toch? En wie niet waagt, wie niet wint! Dus laat mij gauw weten waarom jij een Boho-Tiffin lunchbox wilt winnen en wie weet sta jij binnenkort wel te stralen op werk/school met jouw eigen mooie lunchbox.

ALPRO UNROASTED ALMONDRINK UNSWEETENED

Wauw wat werd ik blij toen ik dit grote pakket van Alpro uitpakte! Wat een onwijs uitgebreide foodpost. Alles wat je op de foto hiernaast ziet zat erin, zo ontzettend leuk! En dit allemaal ter introductie van de nieuwe Alpro Unroasted Almondrink Unsweetened. Het leuke aan Alpro vind ik dat ze bloggers/instagrammers/influencers niet alleen kennis willen laten maken met hun nieuwe product, maar je ook daadwerkelijk uitdagen om er iets mee te doen. Zo werd ik dit keer uitgedaagd om te testen welke Almonddrink ik het lekkerst vind. De nieuwe Unroasted variant of toch de al bekende Roasted Almonddrink? Oftewel, de battle of #teamunroasted en #teamunroased. En hier kon je dan ook nog eens de Cuisinart duo blender & foodprocessor mee winnen! Dus natuurlijk heb ik mijn best gedaan, veel geproefd, getest en vergeleken. En daar rolde 3 heerlijke receptjes uit (zie hieronder). Uiteindelijk heb ik niet echt een duidelijke keuze kunnen maken tussen #teamunroasted of #teamroasted, wat het is (vind ik) maar net waar je welke almonddrink voor gebruikt. Maar de Roasted Almonddrink Unsweetenend vind ik uiteindelijk het lekkerst in havermoutrecepten en de Unroasted Almonddrink Unsweetened vind ik het meest tot z’n recht komen in smoothie(bowl)s! Helaas heb ik uiteindelijk de Cuisinart duo blender & foodprocessor niet gewonnen, maar toch onwijs gaaf dat ze deze weggegeven!

Gebakken havermout met courgette
Zoats (courgette havermout)
Smoothiebowl

Events

FOODFOTOGRAFIE EN STYLING WORKSHOP

Dit was eigenlijk niet een event waar ik voor uitgenodigd was, maar toch wilde ik deze workshop graag met jullie delen in mijn hoogtepunten van december. Ik heb tijdens deze workshop van Simone en Alexandra namelijk een heleboel geleerd en het was dan ook een ontzettend leuke en informatieve middag! Ik kan deze workshop aan iedereen aanraden die zie wat meer wil verdiepen in foodfotografie en (food)styling.

Zo, dat was het dan alweer, december zit erop! Het was een drukke maand, met veel feestdagen, gezellige etentjes en leuke hoogtepunten. Ik ben benieuwd wat jij ervan vond, dus laat mij dit vooral weten! Dit kan via Instagram, Facebook, Snapchat of natuurlijk gewoon via een comment hieronder. 

 Liefs, Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *